Press "Enter" to skip to content

Kerja Sambilan Masukkan Data

Ramai orang sering mengaitkan kerja part time atau separuh masa dari rumah ini hanya untuk golongan wanita sahaja. Namun tanggapan itu nyata sekali jauh tersasar dengan zaman serba moden yang sedang kita harungi ini.

Fenomena berkerja di rumah ini sudah lama digunakan di negara negara moden yang lain & baru baru ini ia telah menjadi satu kebiasaan serta semakin banyak kerja part time yang boleh dikerjakan dari rumah.

Tak kira anda berada di mana-mana sahaja, Bangi, Shah Alam, Serdang, Klang atau dimana mana saja, kedudukan geografi bukan lagi menjadi penghalang.

Contoh kerja part time yang selalu kita dengar adalah mengisi sampul, melipat katalog, mencuci, cashier, cikgu tuisyen, kru event, edar flyers dan juga mengambil gambar. Terdapat yang bergaji besar dan ada juga yang tidak. Kebiasaannya, hanya dapat dibuat ketika waktu malam sahaja.

Tidak seperti kerja dari rumah yang memerlukan anda hadir secara fizikal, kerja sambilan di rumah onlie di rumah lebih mesra. Ini ialah senarai kerja sambilan online bagi mereka yang hendak menjana pendapatan keluarga bagi menampung belanja yang semakin meningkat dari tahun ke tahun.

Untuk kerja key in data ini, anda perlukan laptop bagi menyiapkan seberapa banyak masukkan data yang diperlukan. Kebiasaannya syarikat-syarikat dalam bidang telekomunikasi, insurans serta sebagainya yang menggunakan data pelanggan yang banyak memerlukan banyak orang untuk jawatan data entry ini.

Ada yang dibayar mengikut waktu dan tidak kurang juga yang di bayar mengikut jumlah mana data yang dimasukkan. Secara purata mereka boleh mendapat sekitar RM 5 satu jam hanya melalui laptop dan apabila siap, anda boleh emelkan semula kepada syarikat anda.

Gaji biasanya dibuat sekali dalam sebulan mengikut jumlah mana kerja yang anda telah lakukan. Sila layari laman web shahraduan.com ntuk lebih info tentang kerja part time di rumah.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *